Familjen Johansson kan inte bry sig mindre om dataanalys och AI. De behöver bara få hjälp en månad för att komma på fötter igen.

Vad är CostSaver?

CostSaver är samlingsnamnet på Preventia Finans unika arbetssätt. Med rådgivare utbildade inom hela inkasso- och avhysningsprocessen tar vi kontakt med er hyresgäst för att tillsammans komma fram till snabbast väg till betalning. CostSaver aktiveras på samtliga förfallna inkassokrav för omgående betalning och för att er hyresgäst skall besparas ytterligare kostnader. CostSaver hjälper alla era hyresgäster som vill bli hjälpta.

Oavsett om er hyresgäst är en privatperson eller ett företag arbetar vi aktivt för en snabb lösning och för att undvika långdragna och kostsamma avhysningsprocesser.

Kontakt och dialog är nödvändigt för effektiv och hållbar hyresinkasso. CostSaver innebär att vi tillsammans med er hyresgäst finner en väg till betalning och får framtida hyror prioriterade.

Vad ger CostSaver?

Betalt
Genom att stå i direktkontakt med er hyresgäst kan vi reda ut varför betalning uteblivit och finna enklast och snabbast väg till betalning. I denna kontakt diskuteras även konsekvenser av fortsatta försenade hyror.
Mindre arbete
Med CostSaver minimeras er arbetsinsats då vi sköter kontakten med er hyresgäst. CostSaver ger även enkla rekommendationer att ta ställning till i de fall betalning uteblir.
Hjälp
Ibland vill er hyresgäst ha hjälp och ibland är de i behov av hjälp. Vi hjälper alla era hyresgäster som vill ta emot hjälp och vill göra rätt för sig. Det får era förfallna och framtida hyror betalda.

Resultatet är tydligt

CostSaver är det bästa sättet till att få hyran betald och framtida hyror prioriterade.

Vill ni veta mer om CostSaver?

Kontakta oss gärna så skall vi berätta mer om vad CostSaver gör för er och för era hyresgäster.

CostSaver är nödvändigt för hållbart hyresinkasso

Tryggt

Er hyresgäst känner att ni bryr er om dem även om de missat att betala.

Betalt

Ni får betalt och er hyresgäst undviker ytterligare kostnader.

Mindre arbete

Ni är uppdaterade, får enkla beslutsunderlag och slipper extraarbete.

Effektivt

Avhysningsförebyggande och er hyresgäst prioriterar framtida hyror.

Vad säger våra kunder om CostSaver?

"Skillnaden med Preventia är himmelskt vid"

Preventia söker lösning och kontaktar alla hyresgäster med skulder istället för att bara skicka påminnelser och krav. Med denna personliga kontakt upplever vi att vi får in hyresfordringarna snabbare än tidigare

Annika Thorstensson, Ekonomiansvarig

Centrumbostäder i Skara AB

"De kontaktar alla våra hyresgäster och hjälper dem till lösning"

När jag läste att Preventia kallar sig själva för ett serviceföretag tänkte jag, vad smart. Vi ser oss själva som det och ser definitivt Preventia som en partner och ett serviceföretag mer än ett inkassobolag

Berit Eriksen, Ekonomiansvarig

AB Nynäshamnsbostäder

De vanligaste frågorna om CostSaver

CostSaver är vår arbetsmetod som är integrerad i vårt arbetssätt och vår filosofi. Det är inte tillräckligt att skicka ett brev för att få betalt, därav arbetar vi manuellt och individuellt i varje ärende för att ni skall få betalt.
CostSaver kostar inget extra.
Det enda som krävs för att CostSaver skall tillämpas i sin helhet är ett mobiltelefonnummer och en e-postadress till er hyresgäst.
CostSaver skräddarsys efter era behov och önskemål. I de fall CostSaver inte resulterar i betalning arbetar vi efter de riktlinjer vi har satt upp tillsammans och återkopplar i de steg som är förutbestämda.
CostSaver pågår i 4-6 dagar där kontakt etableras med samtliga hyresgäster som inte medvetet håller sig undan.
CostSaver har en dokumenterad högre lyckandegrad om 42% innan summarisk process vilket besparar både er och er hyresgäst onödiga kostnader.
Vi tillämpar total transparens i vårt arbete både mot er och er kund. Ni kan följa CostSavers samtliga steg och ta del av all information i ärendet genom PreventiaOnline.
CostSaver är unikt för Preventia Finans. För oss är det en självklarhet att tillämpa CostSaver i varje ärende oavsett storlek på fordran eller status på er hyresgäst. Det sker alltid kostnadsfritt och ni kan följa samtliga steg i varje ärende. Vi arbetar alltid för att ni skall få snabb betalning, avhysningsförebyggande och för att er hyresgäst skall slippa ytterligare avgifter. Har ni det så har ni CostSaver med ert nuvarande inkassobolag.

Följ CostSaver och vårt arbete via PreventiaOnline

  • Kontroll på era villkor
  • Följ våra rådgivares arbete
  • Se samtliga aktioner och åtgärder
  • Ta del av noteringar och överenskommelser
  • 100% transparent
  • Enkelt, ärligt och tryggt

Era hyresgäster kan tryggt och enkelt logga in i sitt ärende för att få en tydlig överblick över sin skuld via mobilt BankID.

Med över 3,3 miljoner användare varav 40 000 företag undviker vi att inkassokravet försvinner i posten.

Om betalningsföreläggande blir aktuellt sker ansökan via fil för att inte tappa värdefull tid.

Genom våra digitala påminnelser kan er hyresgäst snabbt och enkelt betala med ett par knapptryckningar direkt via Swish.

Intresserad av offert?

Fyll i nedan information eller ring oss på 0200 – 75 20 00


Vill ni veta mer?

Vi hjälper gärna till att besvara era frågor

Fyll i nedan information eller ring oss på 0200 – 75 20 00


Kontakta oss

Ring eller maila oss så skall vi besvara era frågor

Ring oss

0200 – 75 20 00

Maila oss

kundservice@preventiafinans.se

Behöver ni hjälp?

Kontakta oss för fri rådgivning

Ring oss

031 – 10 20 06

Maila oss

juridik@preventiafinans.se

Kontakta oss

Ring eller maila oss så hjälper vi er

Ring oss

031 – 10 20 00

Maila oss

kundservice@preventiafinans.se